Carucioare 3 in 1

Carucioarele 3 in 1 reprezinta varianta preferata de majoritatea parintilor din Romania deoarece aceasta singura achizitie asigura toate componentele necesare transportului celui mic din prima zi si pana la varsta de 3 ani. Un carucior are 3 componente de baza: landou, parte sport si scoica.

Caracteristicile esentiale in alegerea CARUCIORULUI sunt: greutate, pozitia de somn, suspensiile, accesorii incluse, maner sau sezut reversibil, locul in care il vei folosi mai mult: drumuri line in oras, sau teren accidentat.

Carucioare 3 in 1

CUM ALEG CARUCIORUL 3 IN 1?

SASIUL CARUCIORULUI pentru nou-nascut trebuie sa fie cat mai usor, asa ca, un sasiu din aluminiu are o dubla calitate: greutate foarte redusa si rezistenta mare in timp.

ROTILE CARUCIORULUI pot fi fabricate din EVA sau din cauciuc plin. Rotile anterioare trebuie sa fie pivotante 360 grade.

Toate cele 4 roti ale caruciorului pentru nou-nascut trebuie sa aiba suspensii pentru a permite dezvoltarea corecta a coloanei vertebrale, prin absorbtia de catre suspensii a socurilor produse atunci cand ne plimbam cu bebe in carucior pe teren denivelat.

PARTEA SPORT A CARUCIORULUI pentru nou-nascut trebuie sa se lase la orizontala (unghi de 160-180 grade). Sezutul sa aiba cat mai multe pozitii de reglare de la pozitia orizontala la cea de stat in fundulet. Toate carucioarele moderne pentru nou-nascut au sezut reversibil.

PLIEREA CARUCIORULUI trebuie sa se faca usor, fie tip carte, printr-un singur click si cu o singura mana, sau tip umbrela. Masurati dimensiunile portbagajului inainte de a achiziona caruciorul pentru a fi siguri ca este potrivit.Carucior 3 in 1 landou

CUM ALEG LANDOUL CARUCIORULUI?

• Acesta trebuie sa asigure o pozitie perfect orizontala pentru nou nascut, sa aiba salteluta speciala si sa fie usor de curatat. Pozitia perfect orizontala, fara inclinatie, este recomandata de Academia Americana de Pediatrie ca fiind pozitia optima de somn. Aceasta pozitie asigura oxigenarea corecta a plamanilor celui mic.

Landoul este recomandat de la nastere si pana la o greutate de aproximativ 9kg.

• Landoul trebuie sa fie usor, sa poata fi strans foarte simplu, pentru a nu ocupa foarte mult spatiu atunci cand este depozitat.

• Capotina extensibila cu protectie UV+50, salteluta confortabila, protectia superioara usor detasabila, sunt elementele pe care orice parinte le va aprecia.Carucior 3 in 1 modular

CUM ALEG SCOICA PENTRU NOU-NASCUT?

• In termen popular "SCOICA" face parte din prima grupa scaune auto, destinate bebelusilor de la nastere si pana la varsta de 1,5 ani, sau pana la o greutate de 13 kg sau o inaltime de 76 cm (daca este omologat dupa standardul I-Size).

SCOICILE trebuie sa asigure o pozitie cat mai putin curbata pentru a permite o respiratie adecvata a nou-nascutului.

Inserturile de nou-nascut se scot pe masura bebelusul creste. Sunt multe cazuri in care, parintii au senzatia ca bebelusul nu mai incape in scoica datorita faptului ca au uitat sa scoata insertul de nou-nascut.

SCOICILE sunt prevazute cu maner anti-rebound, ca element suplimentar de siguranta, cu rol anti-rasturnare.

• Scoicile se pot instala pe bancheta autoturismului utilizand centurile masinii sau folosind baza Isofix compatibila.

SCAUNUL AUTO in cazul carucioarelor 3 in 1 trebuie sa fie neaparat unul care a fost testat la impact si, care sa asigure o pozitie corecta a coloanei vertebrale a nou-nascutului.