Triciclete

Tricicleta pentru copii promoveaza un stil de viata activ si va fi un partener de joaca in aer liber care va sustine dezvoltarea capacitatilor motorii ale copilului tau si il va pregati pentru mersul pe bicicleta adevarata.

Pentru a stimula dorinta de miscare a copilului si de a petrece timpul in mod activ, achizitia unei triciclete este o decizie inteleapta.

Triciclete

Cum trebuie sa alegi o tricicleta pentru copilul tau?

• Numeroasele pareri despre cele mai bune triciclete pentru copii sustin modelele adaptabile, transformabile, care cresc odata cu copilul, oferind o experienta placuta atat la 10 luni, cat si la 3 ani.

• Inainte de a cumpara o tricicleta, descopera functiile acesteia. Poti alege o tricicleta clasica, cu manerul fixat permanent pe cadru sau poti alege un model care combina functia de tricicleta pentru mersul independent cu tricicleta condusa de parinte.

• Elemente suplimentare care faciliteaza utilizarea de catre copii cat si de catre parinti sunt: manerul parental reglabil, ghidonul conectat la manerul parental, functia de roata libera (pedalare in gol), pedale cu functie de suport pentru picioare, frana pe rotile din spate, centuri de siguranta in 3 sau 5 puncte, bara de protectie si sezut reversibil. Unele modele au chiar spatar reglabil, a carui inclinare poate fi ajustata, in asa fel incat copilul sa poata sa si doarma.

• Daca alegi o tricicleta multifunctionala, vei putea detasa elementele suplimentare precum capotina, centurile de siguranta, bara de protectie si manerul parental, transformand astfel tricicleta controlata intr-o tricicleta autonoma. Astfel, copilul tau se va bucura de ea mai mult timp.Triciclete cu capotina

Siguranta pe primul loc

• Alege intotdeauna un produs solid si durabil, care rezista bine socurilor la care e supus. Copilul se va apleca, va sta in picioare pe pedale, va trage si va impinge tricicleta. Tu o vei ghida pe teren mai neted sau mai accidentat si vei actiona puternic pe maner pentru a cobori sau urca borduri.

• Chiar daca optezi pentru un model care include bara de protectie, aceasta nu inlocuieste centurile de siguranta. Copilul poate decide oricand sa coboare, poate pune frana brusc sau un obstacol poate produce o rasturnare in timpul deplasarii. In plus, centurile de siguranta limiteaza miscarile copilului, oprindu-l astfel sa schimbe brusc centrul de greutate.

• Multe dintre triciclete sunt echipate cu capotina, care il protejeaza pe cel mic de razele soarelui. Aceasta poate fi pliabila, detasabila si poate oferi protectie UV.

• Respecta recomandarile producatorului in ceea ce priveste greutatea maxima admisa si inaltimea recomandata a copilului, ca sa fii sigur ca nu va expuneti vreunui incident neplacut.Triciclete pliabile

Manevrabilitate si confort

• Acestui capitol merita sa ii oferi mai multa importanta, deoarece modul in care vei manevra tricicleta influenteaza decisiv calitatea experientei pe care o veti trai impreuna.

• Tipul si dimensiunea rotilor spun multe despre cat de silentioasa va fi deplasarea, dar si despre cat de bine se va simti copilul in timpul plimbarii. De asemenea, optiunile de virare sunt la fel de importante. Atunci cand manevrezi tricicleta impingand-o cu ajutorul manerului parental este foarte important ca aceasta sa urmeze usor directia de mers. Prin urmare, trebuie sa existe un sistem care sa blocheze posibilitatea de rotire a ghidonului de catre copil.

• Odata ajuns la varsta la care poate pedala singur, cel mic trebuie sa aiba posibilitatea sa controleze cu usurinta directia de mers.

Tricicletele pliabile sunt un partener ideal pentru stilul tau de viata de zi cu zi, dar perfecte si pentru calatorii, deoarece se potrivesc cu usurinta in portbagajul masinii. Modelele ultra-compacte sunt usor de transportat ca bagaj de cabina in avion (incap cu usurinta in compartimentele situate deasupra locurilor pasagerilor).